Leontien Charity Ride powered by Inventum “kwetsbaar in quarantaine” (deel 3)

Leontien Charity Ride powered by Inventum: Mensen met een eetstoornis zijn erg kwetsbaar zeker in gedwongen quarantine tijd

1 dag fietsten voor het goede doel, 60 of 90 kilometer. “Help, het Leontienhuis helpen” is de slogan van de actie. In een paar blogs vertellen we je meer over deze actie.

Wat is de impact van het coronavirus voor mensen met een eetstoornis? Wat kunnen wij voor deze groep betekenen? En welke impact heeft het coronavirus op het Leontienhuis? Lees snel verder.

Niet alleen mensen met een eetstoornis hebben een knuffel en luisterend oor nodig. Ook hun naasten hebben dit nodig. Zeker nu!

Doordat mensen met een eetstoornis nu gedwongen thuis zitten, raken zij verder in een sociaal isolement. Zij kunnen nu niet terugvallen op een arm om hun heen zoals zij dit krijgen bij het Leontienhuis. De spanningen lopen thuis op en het gevaar is groot dat zij verder wegzakken. In deze rare tijd houdt het team van het Leontienhuis contact met mensen met een eetstoornis en hun naasten door communicatie via Zoom, de telefoon, WhatsApp en e-mail.

Maar waar kunnen de naasten nu terecht? Normaal wonen zij sessies bij die georganiseerd worden door het Leontienhuis in Zevenhuizen. Ook de naasten van mensen met een eetstoornis hebben begeleiding nodig om hun dierbare met een eetstoornis te ondersteunen. Het is nog even doorzetten en dan mag het Leontienhuis vanaf 1 juni weer open met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Wat kan jij betekenen voor anderen?

Ken jij iemand in je omgeving die een eetstoornis heeft? Draai je gezicht niet weg, maar biedt juist in deze tijd de helpende hand. Ga het gesprek aan met degene die een eetstoornis heeft en zijn of haar naasten. Vraag hoe het gaat en wellicht ondersteun je al door een luisterend oor te bieden of een virtuele hug te geven.

Wat voor een impact heeft het coronavirus op het Leontienhuis?

Het coronavirus heeft impact op heel de wereld. In Nederland hebben wij te maken met een intelligente lockdown. Hierdoor werken veel mensen thuis en zijn openbare gelegenheden gesloten. Als maatschappij staan we voor onmogelijke keuzes. De terechte keuze om de nationale gezondheid te beschermen, leidt helaas ook tot minder bescherming van mensen met een eetstoornis. Het team van vrijwilligers bij het Leontienhuis doet hun uiterste best om deze mensen via online communicatie te ondersteunen. Alleen merkt iedereen dat die arm om hun heen, de warme deken die je voelt als je binnenkomt bij het Leontienhuis er even niet is.

Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Daarom organiseert Inventum samen met het Leontienhuis een fietstocht op donderdag 17 september om geld op te halen om het voortbestaan van het Leontienhuis te waarborgen.

Dus help het Leontienhuis helpen en fiets mee op donderdag 17 september 2020! Ben je geen fietser? Sponsor een van onze helden.