De All Electric oplossing van Inventum

All Electric is een term die je steeds vaker hoort en leest. Bij veel nieuwbouwprojecten wordt geen aardgas meer aangelegd. Er is alleen elektriciteit. De woningen worden verwarmd met een warmtepomp en koken gebeurt elektrisch. All Electric is daarmee het antwoord op minder gasverbruik en duurzamer wonen.

Inventum biedt een All Electric oplossing voor het verwarmen van woningen: de Ecolution in combinatie met een Electric boiler van 80 of 120 liter. Deze oplossing zorgt voor voldoende warmte en warm water. Een bijkomend voordeel is het gezonde binnenklimaat door de uitstekende ventilatie van de Ecolution.

Voorwaarde voor het gebruik is wel dat de woningen een primaire warmtelast lager dan 15Gj hebben. Uitstekend geïsoleerde woningen die bijvoorbeeld ontworpen zijn voor EPC 0,00 of renovaties naar nul-op-de-meter vallen vrijwel altijd onder deze primaire warmtelast.

ISDE subsidie

De overheid stimuleert het feit dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Onder andere met het geven van subsidie op de aanschaf van een ventilatiewarmtepomp. Het uiteindelijke doel is om energie te besparen en CO2-uitstoot terug te dringen.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Nieuwbouwprojecten

Ook nieuwbouwprojecten profiteren van deze subsidie. Als een project energieneutraal wordt gebouwd (EPC 0,00) is de combinatie van de Ecolution ventilatiewarmtepomp WTW-C All Electric de ideale oplossing. In deze situatie is er een ISDE subsidie van € 2.000,- t/m 2.300,- mogelijk.

In een project waar de EPC 0,6 of 0,4 bedraagt, kan ook een Ecolution in combinatie met een HR ketel worden geplaatst. De subsidie bedraagt dan € 1.300,–.

Lage investering

De All Electric oplossing van Inventum is eenvoudig, maar uiterst doeltreffend. Bovendien is het geschikt voor zowel nieuwbouw als nul-op-de-meter renovaties. De investering is laag. Vooral gezien de ISDE subsidies die gegeven worden. Voor huurders is het prettig dat de installatie gemakkelijk en snel gaat en dat vervolgens de energielasten laag zijn.