Ecolution wint Duurzaamheidsprijs Wonen 2016

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen werd 21 november uitgereikt aan Richard Verbree in het AFAS Theater in Leusden.

 

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen werd 21 november uitgereikt aan Richard Verbree in het AFAS Theater in Leusden. Een deskundige jury beoordeelde de Ecolution ventilatiewarmtepomp van Inventum als meest duurzame innovatie binnen de bouw.

De prijs in de categorie Producten werd uitgereikt door de heer Bernhard Wientjes, voormalig VNO-NCW voorzitter, en een van de sprekers tijdens het congres. Hij feliciteerde Richard Verbree, directeur van Inventum, als eerste met het behalen van deze mooie prijs.

Inventum verdient de prijs met de Ecolution ventilatiewarmtepomp. Deze pomp vervangt de ventilatiebox en vormt samen met de cv-ketel een hybride installatie voor opwekking van warmte en eventueel warm water. Via de pomp wordt warmte terug gewonnen uit de ventilatielucht die vervolgens wordt opgewarmd tot max 50 graden en weer aan het verwarmingssysteem of het warme water wordt afgegeven. Het gevolg is een flinke energiebesparing.

De Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2016 is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt door het Voorlichtingsburo Wonen. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt hij dit jaar ook uitgereikt aan een bouwonderneming, die zich bijzonder onderscheidt in innovatie en duurzaamheid. Het doel is nog meer (af)bouwondernemingen aanmoedigen zich ook in Duurzaamheid te verdiepen.