Interview met een sponsor: Acquire Publishing

Esmeralda van Milgen, Salesmanager bij Acquire Publishing:
“Wij zijn graag een actieve partner: voor zowel al onze aangesloten leden, experts en (samenwerkings)partners en dus ook voor de Leontien Charity Ride.”

Esmeralda van Milgen vertelt in dit interview meer over de rol die Acquire als moderne uitgeverij inneemt in de sector en hoe de sponsoring van de Leontien Charity Ride powered by Inventum daarin past. Deze wielertocht vindt plaats op donderdag 17 september 2020, waarbij we geld ophalen voor het Leontienhuis.

Communiceren, verbinden en activeren

Acquire Publishing is ruim 15 jaar geleden begonnen als traditionele uitgeverij van o.a. het vakblad Straatbeeld (inspiratiebron voor de openbare ruimte professionals). In de loop der jaren zijn rond de verschillende merken communities opgebouwd waar de samenwerking, kennisdeling en ontwikkeling wordt gestimuleerd. “Naast de traditionele communicatiemiddelen, breidt onze mix steeds verder uit met online en live-events. De afgelopen jaren zijn we op basis daarvan ook sterk gegroeid als strategisch partner voor o.a. branchegenoten die ontzorgd willen worden bij hun communicatie en evenementen. Onze rol in de sector verandert en steeds vaker verbinden wij via (nieuwe) middelen, verschillende doelgroepen aan elkaar. Via rondetafelgesprekken, seminars, nationale congressen én tegenwoordig ook online, via onze congrestool. Een goed voorbeeld was het Verbindingsfestival dat we 11 juni jl. hebben georganiseerd. Dit was geweldig, de mensen, de sessies, het gevoel en zeker voor herhaling vatbaar. En dat gaan we ook doen… op 29 september vindt de tweede editie plaats. Natuurlijk, weer volledig online!”, vertelt Esmeralda.

Naast het communiceren en verbinden komt ook het activeren van mensen en thema’s steeds prominenter op de activiteitenkalender van Acquire Publishing te staan. “Dat doen we vooral samen met en via onze communities. We zetten versnellingskamers op en ontwikkelen toolkits, we organiseren festivals om in tijden van thuiswerken alsnog kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten. En er worden zelfs samen met gemeenten concrete expeditie trajecten opgezet, zoals de Expeditie Hattem.”

Algemene uitdaging

Doordat Acquire Publishing in meerdere markten actief is, zijn er verschillende uitdagingen per sector. En uiteraard heeft de uitgeverij haar kalender flink moeten aanpassen naar aanleiding van het coronavirus. “In de afgelopen maanden zijn we door een achtbaan gegaan van hollen, stilstaan, improvisatie, innovatie, zorgen, emoties en omkijken naar elkaar. Ook wij hadden de uitdaging om na te denken over hoe we kennis brengen aan onze leden, experts en partners, hoe we ze verbinden en helpen met hun doel(stelling)en. Is ons geval dus een compleet digitaal programma om de belofte aan onze klanten waar te maken.”

Binnen hun vakgebieden zijn er talloze andere uitdagingen waar zij samen met de communities aan werken. Onderwerpen als: energie, biodiversiteit, klimaat, toegankelijke en inclusieve wijken, mobiliteit en meer staan jaarlijks op de agenda’s. Waar zij over communiceren, disciplines aan elkaar verbinden en daar waar nodig activeren om maatschappelijke thema’s samen met de vakprofessionals op te pakken.

Inventum vs. Acquire Publishing

Wij zijn partner van Duurzaam Gebouwd, waarbij Marjan Hulshof de contactpersoon van Inventum is. Zij hoorde over de Leontien Charity Ride en het Leontienhuis en is daarmee naar Esmeralda gegaan. “Als Acquire Publishing vinden wij dit een heel goed doel en zijn daarom gaan kijken naar de mogelijkheden van sponsoring. Vijf jaar geleden werden we al door Leontien van Moorsel geïnspireerd tijdens het congresdiner van het Duurzaam Gebouwd congres, waar zij spreker was. Met die avond in het achterhoofd en om het Leontienhuis een podium te geven, hebben we Leontien van Moorsel en Manon Veldkamp, Marketing Manager Inventum, het afgelopen Verbindingsfestival laten afsluiten.

Maar we willen meer doen. Dus we gaan één jaar lang dit goede doel onder de aandacht brengen door verschillende uitingen. We staan als bedrijf echt achter dit goede doel.”

Waarom het Leontienhuis?

Er zijn veel verschillende goede doelen om te steunen, waarom het Leontienhuis? “Iedereen kan zich indenken wat voor nare ziekte een eetstoornis is. En kon je dat niet, dan kan je dat nu wel. Maar ik denk wel dat eetstoornissen onderbelicht zijn en dat er nog veel onbegrip is voor dit ziektebeeld. Sterker nog, ik denk dat veel mensen dit niet eens als ziekte zien. Er ligt nog echt een uitdaging om bewustwording te creëren.

Daardoor vind ik het extra goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht. Want, het gaat om veel meer dan niet eten. Dat beeld moet veranderen. En als wij ons steentje hieraan kunnen bijdragen, vind ik dat heel mooi.

Dat is eigenlijk wat wij ook willen uitstralen als bedrijf: wij zijn een actieve partner. Of dat nu is als mediapartner van de Leontien Charity Ride of als strategisch partner van branchegenoten. Dat is de kracht van ons bedrijf”, vertelt Esmeralda.