Over Inventum Technologies

Innovation lives here

De motor van ons bedrijf

Inventum is Latijn voor uitvinding en dat zegt eigenlijk alles. Al ruim een eeuw is innovatie de motor van ons bedrijf. Deze combinatie van ontwikkelen, maken en continu verbeteren van boilers en warmtepompen zonder buitenunit, staat voorop om een waardevolle bijdrage te leveren aan de energietransitie van Nederland. En dat doen we al jaren.

 

Image link

Warmtepompen zonder buitenunit

en boilers

Inventum Technologies is een Nederlandse fabrikant van boilers en warmtepompen zonder buitenunit, gevestigd in Houten (Utrecht). Het bedrijf werd in 1908 opgericht door een Delftse ingenieur. 

Inventum Technologies maakt boilers en warmtepompen zonder buitenunit. De boilers worden gemaakt van zowel RVS als van koper, en van groot tot klein: voor warm tapwater én voor in het keukenkastje. Warmtepompen zonder buitenunit maken wij al meer dan 35 jaar.

Inventum Technologies is dé pionier van warmtepompen zonder buitenunit, ook wel ventilatiewarmtepompen genoemd. In 1989 brachten we de allereerste ventilatiewarmtepomp zonder buitenunit op de Nederlandse markt. Met deze warmtepomp worden woningen duurzaam verwarmd, zonder een buitenunit of grondboring.

Al ruim een eeuw is innovatie de motor van ons bedrijf. Met deze focus hebben wij onze ventilatiewarmtepompen al 35 jaar lang doorontwikkeld. In december 2023 hebben wij een tweede fabriek geopend, naast onze eerste fabriek in Houten, zodat we nog meer warmtepompen kunnen produceren en de verduurzaming van Nederland kunnen versnellen.

Hoe werkt de ventilatiewarmtepomp van Inventum Technologies?

De warmtepompen van Inventum Technologies hebben géén buitenunit. Ook is er geen grondboring nodig. Hoe kunnen deze warmtepompen dan het huis duurzaam verwarmen? Waar halen zij hun energie vandaan?

Onze ventilatiewarmtepompen halen energie uit de ventilatielucht van de woning in plaats van uit de buitenlucht of de grond. Door de ventilatielucht verder af te koelen wordt de ventilatiewarmtepomp een bron van hernieuwbare energie. Met deze hernieuwbare energie zorgt de binnenwarmtepomp voor ruimteverwarming, tapwater en/of koeling.

Onze binnenwarmtepompen hebben een geïntegreerd ventilatiesysteem. Daardoor is een traditionele MV-box of WTW-unit overbodig. Zo sla je twee vliegen in één klap: je combineert ventileren en verwarmen in één opstelling. En dat bespaart weer ruimte!

 

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op.