Leontien Charity Ride powered by Inventum “het idee” (in aanloop naar 17 september, deel 1)

Leontien Charity Ride powered by Inventum: Hoe we tot dit idee kwamen

1 dag fietsten voor het goede doel, 60 of 90 kilometer. “Help, het Leontienhuis helpen” is de slogan van de actie. In een paar blogs vertellen we je meer over deze actie.

Hoe komen we erbij om een fietstocht te organiseren? En wat heeft het Leontienhuis ermee te maken? Lees waarom we dit plan bedachten.

Marketing Manager van Inventum Manon Veldkamp: “Inventum is een oer-Hollands bedrijf dat bestaat sinds 1908. Fietsen is echt iets Hollands. Zeker in de bouwwereld zijn er veel fanatieke fietsers. Wij willen graag iets met onze relaties ondernemen waarbij sportiviteit, ontspanning en netwerken samengaan. We vroegen ons af: hoe kunnen we onze fietstocht meer kracht bijzetten? Het is eigenlijk zonde om het alleen bij netwerken te houden. We wilden out-of-the-box denken. En er het liefst een breder maatschappelijk doel aan verbinden.”

Het Leontienhuis

Het brede maatschappelijke doel is het Leontienhuis. De deelnemers aan de fietstocht halen met hun actie geld op voor het Leontienhuis: een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten in een verbouwde boerderij in Zevenhuizen.

Het idee

Tijdens de VSK hebben wij standbezoekers uitgedaagd voor een wedstrijd op een racefiets. Wat was iedereen fanatiek, heel leuk om te zien! Iedereen heeft zich vol passie ingezet en met diezelfde passie zet het Leontienhuis zich elke dag in om mensen met een eetstoornis en hun naasten te helpen. Na elke race heeft Inventum een vast bedrag gedoneerd aan het Leontienhuis. Door het fietsen op onze stand hebben wij mooie gesprekken gevoerd. Zo kom je erachter dat veel mensen iemand kennen die een eetstoornis heeft (gehad). Dat heeft ons nog meer doen beseffen dat alle hulp welkom is en dat wij nog trotser zijn op ons ambassadeurschap aan het Leontienhuis. Dit gaf ons een boost om een fietstocht te organiseren.

Iedereen meekrijgen

Iedereen was meteen enthousiast. Het gekke is: je hebt een idee, je gaat brainstormen en steeds denk je: dit blijft bij een idee. Maar toen werd het steeds serieuzer en zijn we er echt voor gegaan. Hoe geweldig is het dat we samen voor elkaar hebben gekregen dat het nu ook echt gaat gebeuren. De Jaarbeurs gaf direct aan om mee te doen vanuit de VSK 2022. Dat is echt gaaf! En mediapartners waren Installatietotaal en Vakmedianet direct enthousiast om hier over te schrijven.

Sponsor mee

Ook jij kunt bijdragen. Ons doel is om €30.000 op te halen. Onze helden zijn blij met elke donatie.