Twijfel niet meer: de voordelen van een warmtepomp

De warmtepompen van Inventum halen warmte uit de ventilatielucht. Deze warmte zetten onze warmtepompen met een hoog rendement om in bruikbare warmte voor de verwarming van woningen en warm tapwater. Twijfel je nog? Na het lezen van de voordelen van een warmtepomp is dat niet meer nodig.

De belangrijkste voordelen van een warmtepomp

  • Energiebesparing. Omdat een warmtepomp gebruik maakt van gratis warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of bodem, kan met behulp van een beperkte hoeveelheid stroom voor de compressor in de warmtepomp, een zeer hoog rendement worden gehaald. Dit rendement is veel hoger dan dat van een HR-ketel. Het gasverbruik gaat omlaag of verdwijnt, maar er wordt wel meer elektrische energie gebruikt. Gevolg: een lagere energierekening.
  • Milieuvriendelijk. Minder CO-uitstoot is uiteraard zeer milieuvriendelijk en behoort tot een van de belangrijkste klimaatdoelen. Er is weinig elektriciteit nodig om veel warmte te produceren. Een warmtepomp stoot geen CO2 ten opzichte van een traditionele cv-ketel op gas. Enkel bij de opwekking van elektriciteit kan in bepaalde situatie CO2 vrijkomen. Afhankelijk van de beschikbare duurzame elektriciteit zal een centrale het benodigde restant opwekken.
  • Constante verwarming. Een warmtepomp presteert het beste bij installaties waar lage temperaturen gehanteerd worden. Als constante temperaturen in huis gehanteerd worden, heb je dus maximaal rendement. Radiatoren werken over het algemeen met lagere temperaturen en werken zeer gelijkmatig in het afgeven van de warmte. Radiatoren hebben vaak hogere temperaturen nodig voor hun werking.
  • Ook koelen is mogelijk. Een warmtepomp kan je huis ook koelen.
  • Gasloos verwarmen. Gas wordt schaarser en duurder. Een warmtepomp maakt het mogelijk woningen gasloos te verwarmen, omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt. De stroom kan jezelf opwekken via pv-panelen. Daarmee is een energieneutraal huis mogelijk.
  • Waardevermeerdering van je huis. Een warmtepomp zorgt voor een beter energielabel.
  • Subsidie mogelijk. Door het aanschaffen van een warmtepomp kom je in aanmerking voor ISDE-subsidie, waardoor de investering een stuk lager wordt.

Aandachtspunten van een warmtepomp (met oplossing)

  • De investering. Een warmtepomp vraagt om een investering, maar met de subsidie en de besparing op de energierekening wel een investering die je weer terugverdient.
  • De benodigde ruimte. Onze Modul-AIR en Spaarpomp warmtepompen zijn erg compact, waardoor ze eenvoudig te plaatsen zijn.
  • De juiste installatie. Voor het beste rendement moet een warmtepomp op de juiste manier geïnstalleerd worden. Maak gebruik van een ervaren installateur.

Twijfel je nog steeds, ook na het lezen van de voordelen van een warmtepomp? Neem contact met ons op en wij vertellen je meer.