Hybride oplossingen

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Dat kan met een hybride oplossingen zoals een warmtepomp, waarbij je minder gas verbruikt. Deze warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Dit is een mooie tussenstap naar een volledige warmtepomp zonder aardgas. Je CO2-uitstoot voor verwarming en warm water daalt met zo’n 20%. Nog twee andere voordelen van deze hybride oplossingen: je krijgt subsidie op een warmtepomp én je energierekening daalt!

De hybride warmtepomp werkt op stroom. Je koppelt deze aan de huidige cv-ketel. De lucht lucht warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is en zorgt voor warme water.

Is jouw woning of appartement al in enige mate geïsoleerd (in dak, gevel en vloer) en beschikt deze over dubbel glas? Dan is een hybride warmtepomp een goede optie.

Hybride oplossingen

De ventilatiewarmtepomp van Inventum is geschikt voor eengezinswoningen, rijtjeshuizen en appartementen waar mechanisch geventileerd wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox. De ventilatiewarmtepomp vervangt deze box en int de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen. Dit wordt vervolgens weer te gebruiken voor het verwarmen van de woning of voor warm tapwater.

Woningen worden 24 uur per dag geventileerd, dus er wordt continu warmte teruggewonnen en efficiënt hergebruikt. Een ander pluspunt door continue ventilatie: een gezond binnenklimaat.

Voordelen

  • Gezond binnenklimaat door optimale ventilatie
  • Bespaar op gas
  • Compact, fluisterstil en combineert met bijna iedere cv-ketel
  • Eenvoudig te installeren zonder F-gassen certificaat
  • Lage investering om CO2 te reduceren en energie te besparen.
  • €1.500 subsidie bij renovatie

Ventilatiewarmtepomp, de oplossing voor duurzame verwarming en ventilatie

Inventum biedt verschillende ventilatiewarmtepompen aan, die ervoor zorgen dat jouw huis optimaal geventileerd en verwarmd wordt.

Modul-AIR Solo

De Modul-AIR Solo is een hybride ventilatiewarmtepomp voor bestaande bouw en levert constante (hybride) verwarming van 1,7 kW naast de bestaande cv-ketel. Deze warmtepomp is de primaire warmteopwekker en de cv-ketel schakelt bij om pieken in warmtevraag op te vangen. Deze variant werkt alleen voor ruimteverwarming. De Solo is gemakkelijk uit te breiden naar de Modul-AIR Combi, Flex of All-E.

Modul-AIR Combi

De Modul-AIR Combi gebruik je in een bestaande woning voor zowel ruimteverwarming als warm tapwater. De extra driewegklep in deze variant maakt de keuze tussen het verwarmen van tapwater in een MAXTANK Modul-AIR of het verwarmen van cv-water. De Modul-AIR Combi gebruikt de cv-ketel om pieken in de warmtevraag op te vangen. Wanneer het tapwater uit de MAXTANK Modul-AIR niet warm genoeg is, kan de cv-ketel dit ook nog naverwarmen. Hierdoor wordt het tapwater niet beperkt door de inhoud van het vat.

Voor tapwaterbereiding wordt de Modul-AIR Combi aangesloten op de MAXTANK Modul-AIR 100 liter, 150 liter of 180 liter. De Combi is eenvoudig aan de passen naar de Modul-AIR All-E.

Zowel de Modul-AIR Solo als Combi zijn eenvoudig aan te passen naar een all-electric variant. Dit doe je heel eenvoudig door een retrofit van het elektrische doorstroomelement en de driewegklep. Het servicewerk wordt dus een stuk efficiënter, omdat de losse elementen zoals het elektrische doorstroomelement en de driewegklep gemakkelijk toe te voegen of te vervangen zijn.

Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een hybride ventilatiewarmtepomp, zonder buitenunit, die eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Deze warmtepomp werkt in combinatie met bijna iedere cv-ketel en zorgt ook nog eens voor een goed geventileerde woning. De Spaarpomp dient als vervanger van de ventilatiebox met als bijkomstig voordeel dat je energie bespaart.

Ecolution Solo en Combi 50

Ook de Ecolution Solo en Combi warmtepompen vervangen de mechanische ventilatiebox en winnen de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen, om dit vervolgens weer te gebruiken voor het verwarmingssysteem (Solo) en voor warm tapwater (Combi 50).

Liever een all-electric warmtepomp? Dat kan ook! Inventum ontwikkelt en produceert ook volledig all-electric warmtepompen.

Verduurzaamde woning door Hegeman met Spaarpomp van Inventum

Van energielabel D naar A+ met Spaarpomp

Lees meer
Woonkamer

La Casa de Kapel: meest bijzondere huis van Bladel

Lees meer