Kom in actie!

Samen strijden voor gezondheid: Leontien Charity Ride 2020

Een eetstoornis heeft niets te maken met ijdelheid. Het is extreem serieus, is levensbedreigend en heeft enorme impact op de omgeving. Dat onderschatten wij allemaal.

Daarom coachen we bij het Leontienhuis zowel de mensen met de eetstoornis als hun naasten. Persoonlijke aandacht is onmisbaar op weg naar herstel. Help het Leontienhuis helpen!

 

Manon Veldkamp, Marketing Manager Inventum en Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis. Samen strijden voor gezondheid
Accepteer statistics, marketing cookies om deze video te bekijken.

Terugblik naar 5 september

Het begon met een uitdaging vanuit Inventum: €20.000 ophalen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Vanwege het coronavirus blijven deze echter achter. Als ambassadeur van het Leontienhuis wilden wij iets extra’s ondernemen. Door de organisatie van een unieke fietstocht met CDABouwend Nederland en Inventum hebben we alle betrokken partijen met elkaar verbonden. Zo strijden we samen voor gezondheid.

Inventum Charity Ride

Leontien Charity Ride powered by Inventum “het idee”

Marketing Manager van Inventum Manon Veldkamp: “Inventum is een oer-Hollands bedrijf dat bestaat sinds 1908. Fietsen is echt iets Hollands. Zeker in de bouwwereld zijn er veel fanatieke fietsers. Wij willen graag iets met onze relaties ondernemen waarbij sportiviteit, ontspanning en netwerken samengaan.

Lees meer
Fiets. Leontien Charity Ride powered by Inventum: waarom wij ambassadeur zijn

Leontien Charity Ride powered by Inventum “het goede doel”

Guido Hoffman, oprichter Vrienden van het Leontienhuis: “Toen ik gebeld werd door Manon Veldkamp van Inventum vond ik het meteen geweldig dat bedrijven zich op deze manier voor het Leontienhuis willen inzetten. Ik werd zelfs zo enthousiast, dat ik besloot mee te fietsen! Kortom: ook ik ga deze uitdaging aan.”

Lees meer
Vrouw kijkt uit raam. Leontien Charity Ride.

Leontien Charity Ride powered by Inventum “kwetsbaar in quarantaine”

Wat is de impact van het coronavirus voor mensen met een eetstoornis? Wat kunnen wij voor deze groep betekenen? En welke impact heeft het coronavirus op het Leontienhuis?

Lees meer

Interview met een renner deel 1

Renner Richard: “Elkaar helpen is tekenend voor de wielersport. Daarom fiets ik voor het Leontienhuis, zodat zij mensen met een eetstoornis kunnen blijven helpen.”

Lees meer

Interview met een renner deel 2

Renner Matijn: “In mijn vrije tijd ben ik veel met fietsen bezig: van dagelijks naar kantoor fietsen tot officiële wielerwedstrijden. Dus ook ik fiets mee met de Leontien Charity Ride 2020”

 

 

Lees meer
Elke dag fietsen is heerlijk

Interview met een renner deel 3

Renner Guido: “Elke dag fietsen is heerlijk”

Lees meer
Ronald van den Ham fietst voor het Leontienhuis

Interview met een renner deel 4

Renner Ronald: “Nadat ik zelf ziek ben geweest, weet ik één ding zeker: een goede gezondheid is het allerbelangrijkste.”

Lees meer

Over het ontstaan van de Leontien Charity Ride 2020

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen willen wij vanuit Inventum graag ons steentje bijdragen. Want het veilige, vertrouwde comfort dat wij mensen bieden gaat verder dan onze producten. Daarom zijn wij ambassadeur van het Leontienhuis. Dit is een stichting die mensen een veilige en vertrouwde omgeving biedt waar ze kunnen werken aan een duurzame oplossing om zich weer comfortabel te voelen in hun eigen lichaam. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en gift en. Daarom organiseren wij samen met het Leontienhuis op donderdag 17 september 2020 een Charity Ride powered by Inventum.

 

Kom in actie tegen eetstoornissen!

Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Daarom organiseert Inventum samen met het Leontienhuis de Leontien Charity Ride op donderdag 17 september 2020. Leontien van Moorsel, Michael Zijlaard en andere oud-wielrenners begeleiden ons tijdens deze fietstocht. Je kan kiezen uit een route van 60 of 90 kilometer. Er zijn 100 startplekken. Uiteraard houden wij de 1,5 meter afstand en fietsen wij in groepen van maximaal 15 personen. Bij teveel aanmeldingen zal er ook een loting plaatsvinden.

Leontienhui

Interview: “Elk project een nieuw stukje stad” – Monique van Loon, Jebber

Tijdens de Leontien Charity Ride powered by Inventum spraken wij met Monique van Loon, directeur bij Jebber. Jebber is projectontwikkelaar voor studenten- en starterswoningen, waaronder woningen voor jongeren met een bijzondere achtergrond. Daarbij wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met hun wensen, zodat een prettige leefomgeving wordt gecreëerd. Voor wie bouwen zij deze woningen? Hoe zien deze woningen eruit? Monique vertelt het je.

Nieuwbouwontwikkeling

Jebber is gespecialiseerd in ontwikkeling van nieuwbouwwoningen voor zowel studenten als starters. “10 jaar geleden zijn wij opgericht specifiek voor starters, zowel projectontwikkeling als verhuur en beheer van starterswoningen. Dat hebben wij in Utrecht gedaan, waar 6 projecten, in totaal 1.300 starterswoningen, gerealiseerd zijn. Onze aandeelhouder is SSH, die zich focust op studenten. Sinds 2019 doen wij alle nieuwbouwontwikkeling voor hen. Dit is niet alleen in Utrecht maar ook in andere studentensteden in Nederland, zoals Rotterdam en Groningen.”, vertelt Monique.

Jebber houdt zich voornamelijk bezig met projectontwikkeling en SSH beheert vanuit hun beheerorganisatie alle woningen voor de verschillende doelgroepen. “Dit zijn allemaal jongeren: Nederlandse en buitenlandse studenten, starters en jongeren met een bijzondere achtergrond. Zo verhuren wij woningen aan dove studenten, topsporters en jongeren met een eetstoornis. Deze mensen hebben dezelfde levensstijl of achtergrond en vinden het prettig om met elkaar te wonen.”

Woningen voor jongeren met een bijzondere achtergrond

“Via SSH is Stichting IntoLife bij ons langs gekomen. Zij biedt een thuis voor studenten en starters met een eetstoornis. Voor studenten zijn er al woningen waar ze met elkaar wonen, maar voor starters is dit er nog niet. Jebber zal de eerste zijn die deze woningen voor hen realiseert. Dat houdt in dat wij 12 appartementen in nieuwbouwproject De Kwekerij in Utrecht reserveren om deze te gaan verhuren aan IntoLife. Eén appartement wordt door IntoLife gebruikt als gemeenschappelijk appartement, waar alle huurders bij elkaar kunnen komen.

Bij dit project moeten we er ook voor zorgen dat de begeleiding ruimte heeft om gesprekken te voeren met de huurders, net zoals ze bij het Leontienhuis gesprekken voeren. Daarnaast kunnen deze starters niet altijd werken, omdat ze nog niet helemaal beter zijn. Daarom verzorgen wij ook dagbesteding voor hen op locatie. Stel: je houdt van tuinieren, dan kunnen zij met de tuinman het groen op het project onderhouden. In een van de gebouwen op De Kwekerij realiseren we een fietswerkplaats, een plek waar huurders samen aan hun fietsen sleutelen of afspreken om samen te fietsen en bij terugkomst wat kunnen drinken. Deze werkplaats moet ook beheert worden. Het liefst doen we dat met onze huurders. Op deze manier haal je de mensen naar buiten, waarbij ze anders alleen thuis zitten.”, vertelt Monique.

Verduurzaming van woningen

In 2050 moeten alle woningen van het gas af. Ook Jebber houdt zich bezig met het bouwen van duurzame woningen. “Met elk nieuwbouwproject maken we eigenlijk een nieuw stukje stad. Dat zetten we neer voor minimaal een halve eeuw, dus dat moet je wel goed doen. Daarbij houden wij zoveel mogelijk rekening met natuur en verdichting van de stad.”

Jebber ontwikkelt voornamelijk appartementen, zodat zij de omringende buitenruimte zoveel mogelijk onbebouwd kunnen houden om groen te planten of water toe te voegen. Bij project De Kwekerij, aangekocht van KPN, bleek een bunker onder de grond te liggen. Hier gaan we een waterberging van maken, waar we het regenwater in opvangen. Het is een grote vijver van circa 40 bij 40 meter. Hierdoor hebben ze altijd water op het terrein, ook in droge periodes. Tegelijk zorgt deze berging voor koeling. Monique: “En bij project De Trip hebben we lokale energievoorziening toegepast. Daar zit een WKO onder de grond, aangevuld met individuele warmtepompen in de woningen. Elk appartement, in totaal 253 startersappartementen, is ook aangesloten op 3 zonnepanelen. De energie wordt op deze manier lokaal opgewekt. De huurders betalen hierdoor weinig tot niks aan elektra.”

BREAAM certificaat

Jebber besteedt het werk uit bij één hoofdaannemer, die zijn eigen onderaannemers selecteert. “Dat doen wij omdat wij het fijn vinden om één aanspreekpunt te hebben. Maar we hebben natuurlijk wel bepaalde eisen aan de projecten. Zo hebben wij bij project De Trip 3 van de 5 sterren behaald op BREEAM, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Het gaat erom dat je credits behaald op 3 niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik, waarmee je de sterren kan behalen. Op deze sterren zijn wij natuurlijk erg trots.”

Wat is er inbegrepen?

Het inschrijfgeld voor de Leontien Charity Ride 2020 bedraagt €100 p.p. en hiervoor krijg je:

Een exclusief Leontien Charity Ride 2020 wielershirt.

Een lunch in de middag en een BBQ aan het einde van de dag.

Hulp bij het werven van sponsoren door middel van marketing materiaal.

Online hulp bij de training voor de wielertocht.

Motor- en medische begeleiding gedurende de dag.

Een onvergetelijke beleving. Deelname aan deze tocht heeft impact, omdat elke euro telt.

Daarnaast verwachten wij dat elke deelnemer minimaal €100 als sponsorbedrag ophaalt. Dit gaat via een speciaal ingericht sponsorpagina. De reiskosten en overige kosten zijn voor eigen rekening.

Traffic Today is sponsor van de Leontien Charity Ride powered by Inventum

Interview met een sponsor: Traffic Today

Traffic Today is ook sponsor van de Leontien Charity Ride 2020. “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Daarnaast is het voor mij natuurlijk een uitdaging om mee te doen.”

Lees het interview
Patrick Schilte van de Jaarbeurs en Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis

Interview met een sponsor: Jaarbeurs

Jaarbeurs is met haar team VSK 2022 shirtsponsor van de Leontien Charity Ride powered by Inventum. Het is de aftrap van de voorbereidingen voor de vakbeurs in 2022. Als Patrick het Leontienhuis in 3 woorden moet omschrijven, dan denkt hij aan: “Daadkracht, passie en bewustwording.”

Lees het interview

Interview met een sponsor: De Rooy Transport

Naast duurzaamheid vindt De Rooy maatschappelijk verantwoord ondernemen ook belangrijk. Peter: “Wij doen veel aan MVO, meestal zijn dit lokale acties. Toen wij hoorden over het Leontienhuis en de Leontien Charity Ride 2020 waren wij ook meteen enthousiast. Zo’n een goed doel mag niet verloren gaan en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Lees het interview

Interview met een sponsor: Conclusion Application Innovation

Conclusion Application Innovation is shirtsponsor van de Leontien Charity Ride. Voor Bastiaan was dit een makkelijke beslissing, “omdat deze fantastische oragnisatie moet blijven bestaan. Het is jammer dat deze ziekte die zo’n grote impact heeft op de persoon zelf maar ook zijn of haar omgeving, zo weinig publiciteit en funding krijgt. Hiermee hopen wij daarom ons steentje bij te dragen aan het goede werk dat Leontien met haar team van vrijwilligers allemaal doet.”

Lees het interview
Acquire-Publishing

Interview met een sponsor: Acquire Publishing

Er zijn veel verschillende goede doelen om te steunen, waarom het Leontienhuis? “Iedereen kan zich indenken wat voor nare ziekte een eetstoornis is. En kon je dat niet, dan kan je dat nu wel. Maar ik denk wel dat eetstoornissen onderbelicht zijn en dat er nog veel onbegrip is voor dit ziektebeeld. Sterker nog, ik denk dat veel mensen dit niet eens als ziekte zien. Er ligt dus nog echt een uitdaging om bewustwording te creëren.”

Lees het interview