Kom in actie!

Accepteer statistics, marketing cookies om deze video te bekijken.

Samen strijden voor gezondheid

Een eetstoornis heeft niets te maken met ijdelheid. Het is extreem serieus, is levensbedreigend en heeft enorme impact op de omgeving. Dat onderschatten wij allemaal.

Bij het Leontienhuis coachen we zowel de mensen met de eetstoornis als hun naasten. Persoonlijke aandacht is onmisbaar op weg naar herstel. Help het Leontienhuis helpen!

 

Manon Veldkamp, Marketing Manager Inventum en Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis. Samen strijden voor gezondheid

Terugblik naar 5 september

Het begon met een uitdaging vanuit Inventum: €20.000 ophalen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Vanwege het coronavirus blijven deze achter. Als ambassadeur van het Leontienhuis wilden wij iets extra’s ondernemen. Door de organisatie van een unieke fietstocht met CDABouwend Nederland en Inventum hebben we alle betrokken partijen met elkaar verbonden. Op deze manier strijden we samen voor gezondheid.

innovatieve

Leontien Charity Ride powered by Inventum “het idee”

Marketing Manager van Inventum Manon Veldkamp: “Inventum is een oer-Hollands bedrijf dat bestaat sinds 1908. Fietsen is echt iets Hollands. Zeker in de bouwwereld zijn er veel fanatieke fietsers. Wij willen graag iets met onze relaties ondernemen waarbij sportiviteit, ontspanning en netwerken samengaan.

Lees meer
Fiets. Leontien Charity Ride powered by Inventum: waarom wij ambassadeur zijn

Leontien Charity Ride powered by Inventum “het goede doel”

Guido Hoffman, oprichter Vrienden van het Leontienhuis: “Toen ik gebeld werd door Manon Veldkamp van Inventum vond ik het meteen geweldig dat bedrijven zich op deze manier voor het Leontienhuis willen inzetten. Ik werd zelfs zo enthousiast, dat ik besloot mee te fietsen! Ook ik ga deze uitdaging aan.”

Lees meer
Vrouw kijkt uit raam. Leontien Charity Ride.

Leontien Charity Ride powered by Inventum “kwetsbaar in quarantaine”

Wat is de impact van het coronavirus voor mensen met een eetstoornis? Wat kunnen wij voor deze groep betekenen? En welke impact heeft het coronavirus op het Leontienhuis?

Lees meer

Interview met een renner deel 1

Renner Richard: “Elkaar helpen is tekenend voor de wielersport. Daarom fiets ik voor het Leontienhuis, zodat zij mensen met een eetstoornis kunnen blijven helpen.”

Lees meer

Interview met een renner deel 2

Renner Matijn: “In mijn vrije tijd ben ik veel met fietsen bezig: van dagelijks naar kantoor fietsen tot officiële wielerwedstrijden.”

 

 

Lees meer
Elke dag fietsen is heerlijk

Interview met een renner deel 3

Renner Guido: “Elke dag fietsen is heerlijk”

Lees meer
Ronald van den Ham fietst voor het Leontienhuis

Interview met een renner deel 4

Renner Ronald: “Nadat ik zelf ziek ben geweest, weet ik één ding zeker: een goede gezondheid is het allerbelangrijkste.”

Lees meer

Over het ontstaan van de Leontien Charity Ride

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen willen wij vanuit Inventum graag ons steentje bijdragen. Want het veilige, vertrouwde comfort dat wij mensen bieden gaat verder dan onze producten. Daarom zijn wij ambassadeur van het Leontienhuis. Dit is een stichting die mensen een veilige en vertrouwde omgeving biedt waar ze kunnen werken aan een duurzame oplossing om zich weer comfortabel te voelen in hun eigen lichaam. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en gift en. Daarom organiseren wij samen met het Leontienhuis op donderdag 17 september 2020 een Charity Ride powered by Inventum.

 

Kom in actie tegen eetstoornissen!

Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Daarom organiseert Inventum samen met het Leontienhuis de Leontien Charity Ride op donderdag 17 september 2020. Leontien van Moorsel, Michael Zijlaard en andere oud-wielrenners begeleiden ons tijdens deze fietstocht. Je kan kiezen uit een route van 60 of 90 kilometer. Er zijn 100 startplekken. Uiteraard houden wij de 1,5 meter afstand en fietsen wij in groepen van maximaal 15 personen. Bij teveel aanmeldingen zal een loting plaatsvinden.

Leontienhui

Wat is er inbegrepen?

Het inschrijfgeld voor de Leontien Charity Ride bedraagt €100 p.p. en hiervoor krijg je:

Een exclusief Leontien Charity Ride 2020 wielershirt.

Een lunch in de middag en een BBQ aan het einde van de dag.

Hulp bij het werven van sponsoren door middel van marketing materiaal.

Online hulp bij de training voor de wielertocht.

Motor- en medische begeleiding gedurende de dag.

Een onvergetelijke beleving. Deelname aan deze tocht heeft impact, omdat elke euro telt.

Daarnaast verwachten wij dat elke deelnemer minimaal €100 als sponsorbedrag ophaalt. Dit gaat via een speciaal ingericht sponsorpagina. De reiskosten en overige kosten zijn voor eigen rekening.

Traffic Today is sponsor van de Leontien Charity Ride powered by Inventum

Interview met een sponsor: Traffic Today

Traffic Today is ook sponsor van de Leontien Charity Ride. “We vinden het belangrijk ome en bijdrage te leveren aan een goed doel. Daarnaast is het voor mij natuurlijk een uitdaging om mee te doen.”

Lees het interview
Patrick Schilte van de Jaarbeurs en Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis

Interview met een sponsor: Jaarbeurs

Jaarbeurs is met haar team VSK 2022 shirtsponsor van de Leontien Charity Ride powered by Inventum. Het is de aftrap van de voorbereidingen voor de vakbeurs in 2022. Als Patrick het Leontienhuis in 3 woorden moet omschrijven, dan denkt hij aan: “Daadkracht, passie en bewustwording.”

Lees het interview

Interview met een sponsor: De Rooy Transport

Naast duurzaamheid vindt De Rooy maatschappelijk verantwoord ondernemen ook belangrijk. Peter: “Wij doen veel aan MVO, meestal zijn dit lokale acties. Toen wij hoorden over het Leontienhuis en de Leontien Charity Ride waren wij meteen enthousiast. Zo’n een goed doel mag niet verloren gaan en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Lees het interview

Interview met een sponsor: Conclusion Application Innovation

Conclusion Application Innovation is shirtsponsor van de Leontien Charity Ride. Voor Bastiaan was dit een makkelijke beslissing, “omdat deze fantastische oragnisatie moet blijven bestaan. Het is jammer dat deze ziekte die zo’n grote impact heeft op de persoon zelf maar ook zijn of haar omgeving, zo weinig publiciteit en funding krijgt. Hiermee hopen wij ons steentje bij te dragen aan het goede werk dat Leontien met haar team van vrijwilligers allemaal doet.”

Lees het interview
Acquire-Publishing

Interview met een sponsor: Acquire Publishing

Er zijn veel verschillende goede doelen om te steunen, waarom het Leontienhuis? “Iedereen kan zich indenken wat voor nare ziekte een eetstoornis is. En kon je dat niet, dan kan je dat nu wel. Maar ik denk wel dat eetstoornissen onderbelicht zijn en dat er nog veel onbegrip is voor dit ziektebeeld. Sterker nog, ik denk dat veel mensen dit niet eens als ziekte zien. Er ligt nog echt een uitdaging om bewustwording te creëren.”

Lees het interview