Compacte warmtepomp resultaat van samenwerking met Eneco

Met de ontwikkeling van de WarmteWinner slaan Eneco en Inventum de handen ineen. Deze innovatieve warmtepomp is een daverend succes.

 

Met de ontwikkeling van de WarmteWinner slaan Eneco en Inventum de handen ineen. Deze innovatieve warmtepomp is een daverend succes. Al bij de voorinschrijving hadden ruim 10.000 huishoudens zich geregistreerd. Deze slimme warmtepomp bespaart gas en is aan te sturen met Toon.

Eneco heeft als doel om Nederlanders te helpen met het besparen op stookkosten. Met dit streven in gedachten, heeft het energiebedrijf contact gezocht met Inventum. Met ruim 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van verwarming- en ventilatiesystemen is een idee ontstaan voor een innovatieve warmtepomp: de WarmteWinner.

Hoe werkt de Warmtewinner?

De WarmteWinner haalt warmte uit de lucht in huis en geeft die af aan het verwarmingssysteem. Op gemiddelde dagen is dat genoeg om je woning op temperatuur te houden. Wordt het te koud buiten, dan schakelt de cv-ketel in om de WarmteWinner te ondersteunen. In vrijwel iedere woning met cv-ketel kan de Warmtewinner geĂ¯nstalleerd worden.

De WarmteWinner in combinatie met cv-ketel is een eenvoudig, efficient en comfortabel installatieconcept om de woningen te verwarmen en te ventileren. Hierbij levert de WarmteWinner de basislast voor verwarmen en gebruikt de ventilatielucht uit de woning als bronwarmte. De WarmteWinner voert vervuilde lucht af, wint de warmte uit de afgevoerde lucht terug en waardeert deze middels de warmtepomp op, om het vervolgens weer af te staan aan het verwarmingssysteem. De gebruikte afgekoelde lucht uit de WarmteWinner wordt daarna naar buiten afgevoerd.

Bespaar op gasverbruik

Je haalt warmte uit de lucht van je huis en recyclet dit met de Warmtewinner. Daarmee ontlast je feitelijk je cv-ketel en kun je besparen op gasverbruik.

Subsidie

Voor de aanschaf van de WarmteWinner kun je subsidie aanvragen. De ISDE subsidie bedraagt € 1.300,-. Dat maakt de terugverdientijd van de WarmteWinner korter. Zeker als je ook kijkt naar de besparing op energiekosten.

Meer informatie

Lees alle ins en outs over WarmteWinner op de website van Eneco.

Naar de website van Eneco