Leontien Charity Ride: de onmogelijke uitdaging

Op donderdag 17 september 2020 organiseert Inventum de Leontien Charity Ride  met de onmogelijke uitdaging. Hiermee willen wij geld ophalen voor het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het Leontienhuis is geheel afhankelijk van giften en donaties. Vanwege het coronavirus worden er geen evenementen meer georganiseerd, waardoor zij geen giften en donaties meer ontvangen. Om aandacht te geven aan eetstoornissen en geld op te halen voor het Leontienhuis heeft Manon Veldkamp, Marketing Manager bij Inventum Leontien van Moorsel uitgedaagd voor een challenge. Voor Manon wellicht een onmogelijke challenge of toch niet?

Manon Veldkamp: “Leontien en ik gaan tijdens de Leontien Charity Ride onmogelijke uitdaging met elkaar aan. Het doel? Elk €10.000 ophalen. Als wij dit geld ophalen dan fietsen Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland en Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid mee voor het Leontienhuis.”

Persoonlijke uitdaging

Drie jaar geleden heeft Manon ook al gefietst voor het Leontienhuis. Toen was de uitdaging om weer op de fiets te stappen na een fietsongeluk met zware hersenschudding tot gevolg. Manon: “Als je ziet dat mensen in het Leontienhuis elke dag vechten tegen hun eetstoornis, wie ben ik om dan de uitdaging om een aantal dagen te fietsen niet aan te gaan? Dus ik zei ja. Ook al was dat voor mij mentaal écht een grote stap.” Fietsen is nu geen uitdaging meer, want ze fietst nu al 60 kilometer per keer. Dit keer wil Manon een nieuwe uitdaging aan gaan, misschien wel groter dan de vorige keer.

Het ontstaan van de uitdaging

We willen zoveel mogelijk mensen bereiken om aandacht te vragen voor eetstoornissen. En ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Leontienhuis. Manon belde Leontien van Moorsel op om haar uit te dagen voor een challenge. Maar hoe gaat deze challenge eruit zien? Tijdens het online Verbindingsfestival van Acquire Publishing mochten Leontien van Moorsel en Manon de dag afsluiten en maakten zij de challenge bekend! Doneer ook!

Maxime Verhagen en Hugo de Jonge

Manon: “Als ik €10.000 ophaal dan fietst Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland mee met de Leontien Charity Ride powered by Inventum. En als Leontien van Moorsel dit bedrag ophaalt? Dan gaat Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid met haar fietsen. We moesten Maxime Verhagen en Hugo de Jonge natuurlijk wel zo ver krijgen. Om hen te enthousiasmeren voor de challenge hebben Leontien van Moorsel en ik een video opgenomen. Dit heeft geholpen, want ze zijn allebei erg enthousiast en gaan de uitdaging aan! Wil je hen op de fiets zien? Doneer! Als iedereen die dit bericht leest €1 doneert, ga ik de €10.000 ophalen. En geloof mij: alle beetjes helpen.”

Help Manon het Leontienhuis helpen!

Accepteer statistics, marketing cookies om deze video te bekijken.