Het alternatief voor open verbrandingstoestellen

Onlangs zijn er in Alphen a/d Rijn twee mensen slachtoffer geworden van een koolmonoxidevergiftiging. De politie doet nog onderzoek, maar de meest voor de hand liggende oorzaak is een lekkende geiser.

 

Vorige week zijn er in Alphen a/d Rijn twee mensen slachtoffer geworden van een koolmonoxidevergiftiging. De politie doet nog onderzoek, maar de meest voor de hand liggende oorzaak is een lekkende geiser.

Opmerkelijk dat anno 2017 dit nog mogelijk is in Nederland. De (keuken)geiser zou de oorzaak zijn. Jaarlijks overlijden er nog gemiddeld tien mensen aan koolmonoxidevergiftiging veroorzaakt door open keukengeisers. Het toepassen van open verbrandingstoestellen is al jaren verboden. De risico’s lijken dus voornamelijk te liggen bij de oude, nog werkende open keukengeisers. Ondanks dat deze open verbrandingstoestellen verboden zijn, zijn ze nog steeds te koop. Dat is jammer, want er zijn genoeg alternatieven.

AquaSafe spaart levens en milieu

Zo’n alternatief is de Inventum AquaSafe. De AquaSafe werkt op elektriciteit en is de veiligste, meest verantwoorde en duurzame vervanging voor de gasgeiser in de keuken. Hij is gemakkelijk te installeren op de plaats van de “oude” geiser en dus de ideale oplossing voor alle situaties waar een afvoergebonden of gasgestookte toestellen technisch of economisch niet haalbaar zijn.

Wij helpen koolmonoxidevergiftiging door oude gasgeisers graag de wereld uit. Doe je mee?