In gesprek met “salestijger” Fedor Couvert

Fedor is Account Manager en sinds 2018 werkzaam bij Inventum met als werkgebied Zuid-West Nederland: van Leiden tot Zeeland en een deel van Noord-Brabant. Om hem beter te leren kennen, hebben we hem enkele vragen gesteld.

 

Wanneer ben je trots op je werk?

“Ik vind het klantcontact een van de leukste dingen in mijn werk. Ik haal er dan ook echt voldoening uit om van een potentiële klant een klant te maken. Daarbij vind ik het ook geweldig om met klanten door te groeien, zodat je projecten met elkaar kunt blijven uitvoeren. En het moment wanneer er een project doorgaat waar je al langere tijd mee bezig bent om daar een duurzame installatie van Inventum in te plaatsen.”

 

Ben je al lang werkzaam in deze branche?

“Ik ben sinds 4 jaar werkzaam in de duurzaamheidsbranche.”

 

Wat is jouw passie op het gebied van duurzaamheid?

“Mijn passie ligt bij het kijken hoe er een verbeteringsslag gemaakt kan worden, zoals een besparing op de CO2-uitstoot en gasbesparing.”

 

Wat zeg je als mensen sceptisch zijn, bijvoorbeeld als ze zeggen “Nul op de meter? Onzin!” of “Duurzaamheid is een hype”?

“Dit hoor ik eigenlijk heel weinig. Ik hoor vaker dat men de kosten erg hoog vindt liggen. Dit hangt natuurlijk helemaal af van het systeem dat er gebruikt wordt. Ik merk dat men veel informatie vanaf het internet haalt, maar daar wordt natuurlijk niet specifiek naar jouw woning gekeken. Hierdoor kán het lijken alsof de kosten heel erg hoog liggen, wat misschien niet geheel correct is als er specifiek naar een woning wordt gekeken en de juiste mogelijkheden bekeken worden.”

 

Draag jij ook bij aan een duurzame wereld?

“Ja natuurlijk, ik heb zelf een warmtepomp thuis hangen: de Modul-AIR.”

 

Kun je tips geven aan mensen die overwegen om een stap richting een duurzame woning te zetten?

“Het belangrijkste is om een adviesgesprek aan te vragen bij een adviseur. Zij kunnen specifiek naar jouw woning kijken en een gedegen advies uitbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden om gasbesparing te creëren. Inventum kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing. Het is namelijk mogelijk om een combinatie te maken van onze producten, denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen de Spaarpomp en de Amia of natuurlijk een van de verschillende varianten van de Modul-AIR.

 

Je hoeft natuurlijk niet in één keer naar een gasloos huis over te stappen. Dit kan uiteraard ook stapsgewijs. Maak een eerste stap, dat is al een start.”

 

Wat zou je altijd afraden? Wat is een foute beslissing die je wel eens ziet?

“Er is niet echt een foute beslissing. Een beslissing wordt gevoelsmatig genomen. Ik kom soms wel situaties tegen waarbij ik in eerste instantie een andere oplossing zou aanraden dan dat er uitgevoerd is. Het belangrijkste is dan om te kijken naar de beste, kostenbesparende oplossing met het huidige systeem.”

 

Wat is voor jou: Puur Hollandse Betrouwbaarheid?

“Het eerste wat bij mij opkomt is: Nederlandse fabrikant. Inventum is naast fabrikant natuurlijk veel meer. Binnen Inventum wordt ook nog alles bedacht, dus het gaat veel verder dan alleen fabriceren. En dat allemaal in Nederland, dat is echt uniek!”

 

In de vorige nieuwsbrief ben je bekroond tot ‘beurstijger’. Wat vind jij van die benaming?

“Ik vind het eigenlijk wel leuk. Als ik op een beurs sta, word ik altijd erg enthousiast. Het ontmoeten van nieuwe klanten en relaties, daar word ik erg blij van. Ook het samen bedenken van nieuwe projecten die we met Inventum kunnen volbrengen, is iets waar ik erg enthousiast van word.

 

De komende beurzen zijn de Installatie Vakbeurs en de Energiebeurs. Wat verwacht je van deze beurzen?

“Op de Installatie Vakbeurs sta ik zelf niet. Daar zul je mijn collega’s André Kok en Wim Beltman tegen komen. Het is zeker leuk om even langs te gaan, want ik heb begrepen dat we dit jaar met een ludieke actie aanwezig zullen zijn.

 

Van 8 oktober t/m 10 oktober is de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen. Tijdens deze beurs zal ik wel aanwezig zijn. Ik ben erg benieuwd! Vorig jaar lieten wij de Modul-AIR zien, die toen nog niet heel bekend was. Dit jaar gaan we deze ook showen, waarbij ik verwacht dat er veel animo zal zijn. Ik ben dus erg positief en heb er veel zin in!”

 

Waarom moet de stand van Inventum, zowel tijdens de Installatie Vakbeurs als de Vakbeurs Energie, worden bezocht?

“Inventum biedt verschillende oplossingen voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen, waarbij we een ieder kunnen voorzien van een goed advies. Er is dus voor een ieder wat wils.”