Inventum trotse winnaar Energiebesparing VSK Awards

Inventum is op woensdag 3 februari 2016 in de prijzen gevallen. Wij ontvingen uit handen van Uneto-VNI- en juryvoorzitter Titia Siertsema de VSK Awards 2016 in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Inventum werd gekozen uit ruim honderd inzendingen.

Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury. De prijzen werden uitgereikt op de tweede beursdag van de VSK. De VSK is de belangrijkste vakbeurs in de Installatiebranche.

Innovatief en duurzaam

Titia Siertsema roemde tijdens de uitreiking van de VSK Awards 2016 het innovatieve karakter van de inzendingen. De sector evolueert volgens de juryvoorzitter, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. Tijdens de jurering zag ze een paar duidelijke trends. Zo is er sprake van veel samenwerking, het is digitalisering (BIM) dat de klok slaat en producten worden opnieuw uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever.

GreenComfort module

De Ecolution-ventilatiewarmtepomp wint warmte terug uit ventilatieretourlucht, waardeert de warmte op door middel van de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde GreenComfort module wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt. Een terechte winnaar volgens de vakjury en het publiek.

Onder aanmoediging van vakgenoten, bezoekers en trotse medewerkers nam Inventum Directeur Richard Verbree de prijs in ontvangst.