Maak kennis met dé oplossing voor verduurzamen

 Een echt Hollands bedrijf dat zich sinds begin vorige eeuw bezighoudt met innoveren en verduurzamen, dat is Inventum. We zijn begonnen met het zien van kansen in elektriciteit, waarbij nu juist het besparen van energie voorop staat. Wanneer je denkt aan Inventum, denk je aan een duurzaam bedrijf waarbij kwaliteit centraal staat. We zeggen niet voor niets dat we staan voor: Puur Hollandse Betrouwbaarheid.

 

Om je alvast kennis te laten maken met onze producten hebben we hier drie producten uitgelicht:

1.       Ecolution Modul-AIR;

2.       Inventum Spaarpomp;

3.       Amia lucht/water warmtepompen.

 

Onze nieuwe aanwinst “Amia luchtwater warmtepomp” wordt nu ingezet bij een mooi project in Deventer.

 

1.       Ecolution Modul-AIR

Allereerst de Ecolution Modul-AIR, de warmtepomp die verkrijgbaar is in vier uitvoeringen: van hybride tot en met all electric. Doordat de Ecolution Modul-AIR eenvoudig uit te breiden is, kan de woning stap voor stap worden verduurzaamd.

 

Waarom is de Modul-AIR voor jou als installateur ideaal?

          Je kunt deze warmtepomp makkelijk uitbreiden van hybride naar All-E;

          Lagere investering in opleiding en apparatuur, omdat je na een dag training bij Inventum alle vier de uitvoeringen kunt installeren. Je hebt geen F-gassen certificaat nodig.  

          De service wordt efficiënter omdat de losse elementen makkelijker toe te voegen of te vervangen zijn.

 

 

2.       Spaarpomp

Bestaande woningen worden steeds duurzamer, waarbij reductie van gas een belangrijke factor is. De Inventum Spaarpomp is een goede start naar een gasloos huis, zonder enorme kosten. Doordat de Spaarpomp compact is, kan deze veelal op de plek van de mechanische ventilatie. Daarnaast combineert de Spaarpomp met bijna iedere cv-ketel en is er geen buitenunit nodig. De Spaarpomp is eenvoudig te installeren en te beheren. Een installateur heeft hier geen F-gassen diploma voor nodig. Én de bewoner ontvangt een subsidie van €1.500.

 

“Het grote voordeel bij de Inventum Spaarpomp is dat er een goede ventilatie plaatsvindt en bij een goed ingeregelde cv-installatie een gasbesparing kan worden gerealiseerd tussen de 30% en 50%”, aldus André Kok, Accountmanager van Inventum.

 

 

3.       Amia lucht/water warmtepompen

Naast de ventilatiewarmtepompen heeft Inventum ook een assortiment lucht/water warmtepompen, Inventum Amia. Deze zijn geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en werken met de meest voorkomende radiatoren, vloerverwarmingssystemen en convectoren.

 

Door het ontwikkelen van innovatieve, duurzame energieconcepten willen wij de energietransitie versnellen. De (eind)gebruiker staat hier uiteraard bij centraal.

De Amia lucht/water warmtepompen zijn leverbaar in verschillende vermogens en verschillende configuraties. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden op de Installatie Vakbeurs.

 

Mooi project in Deventer

Momenteel zijn wij, in samenwerking met diverse partijen, bezig met het verduurzamen van een oude broodfabriek in Deventer. Dit gebouw heeft lange tijd leeg gestaan, maar heeft gelukkig een nieuwe bestemming gekregen. Er worden vier prachtige woningen gerealiseerd in dit karakteristieke gebouw. Het bijzondere aan deze woningen is dat ze geen gasaansluitingen krijgen en zelfs bijna helemaal energieneutraal zijn.

 

De woningen worden zeer goed geïsoleerd met onder andere drie laags glas in de aluminium kozijnen en voorzien van ruim 100 zonnepanelen. De installatie van de Amia lucht/water warmtepomp zorgt voor warm water en verwarming.

 

 

Natuurlijk zijn wij dit jaar ook aanwezig op de Installatie Vakbeurs. Wij staan in hal 4, standnummer 61. Kom je ook kennismaken?