Onbeperkt warm water

Voor iedere situatie of gebruiksintensiteit heeft Inventum een indirect gestookte boiler beschikbaar. Zoals onze cv-boiler. Deze kan eenvoudig worden aangesloten op de bestaande cv-installatie. De werking is gemakkelijk uit te leggen. Onderin de ketel van de boiler bevindt zich een warmtewisselaar. Het opgewarmde water uit de cv-ketel wordt door de wisselaar geleid en warmt het water in de boiler razendsnel op.

De boilerregelaar regelt vervolgens of het water naar de boiler of naar de radiatoren wordt gestuurd. De boiler heeft hierbij altijd voorrang. Dus wanneer het warme water in de boiler wordt benut voor een douche of bad, wordt direct het nieuwe water weer verwarmd. Ideaal! Dit betekent onbeperkt warm water.

CV-boilers met volkoperen binnenketel

De cv-boilers zijn beschikbaar in de inhoudsmaten 50, 80, 100, 120 en 150 liter en beschikken allemaal over een volkoperen binnenketel. Onderin de ketel zit een volkoperen spiraalvormige warmtewisselaar met een groot verwarmend oppervlak. Het resultaat is een ongekende vermogensoverdracht van 30 kW. De 120 en 150 liter uitvoeringen zijn zelfs leverbaar met een vermogensoverdracht van 40 kW.

Geen extra rookafvoer nodig

Iedere cv-ketel is geschikt om te combineren met de cv-boiler. Bovendien is er geen extra rookgasafvoer nodig, omdat de boiler indirect wordt verwarmd. Standaard wordt de cv-boiler  compleet geleverd met een universele ophangbeugel welke aan vrijwel iedere wand gemonteerd kan worden. Een andere optie is een boilerstoel in het geval van vloerplaatsing.

RVS-boilers

Inventum heeft ook een complete range aan indirect gestookte RVS-boilers; de MAXTANK. Deze boilers zijn uitermate geschikt voor grotere woningen waarin veel tapwater wordt verbruikt, bijvoorbeeld wanneer er meerdere douches of stortdouches aanwezig zijn. Maar ze zijn ook uitermate geschikt voor collectieve opwekking in onder andere  appartementencomplexen.

De MAXTANK is onder andere te combineren met een solar boiler of een warmtepomp en is leverbaar met een netto inhoud van 100, 150, 200, 300, 400 en 500 liter. Er zijn verschillende accessoires leverbaar, onder andere een inlaatcombinatie en een verwarmingselement.

Welke boiler is geschikt voor welke situatie?

Belangrijk is dat de boiler is afgestemd op dagelijks verbruik. Check hieronder welke boiler het meest geschikt is in welke situatie.