Warmtepompboiler

De Optima warmtepompboiler produceert energiezuinig en efficiënt warm water. Daarnaast functioneert de Optima als een mechanische ventilatiebox.

De Optima warmtepompboiler is een boiler met gelijkstroomventilator. De verwarming vindt plaats door het benutten van restwarmte uit de ventilatielucht. De ingebouwde ventilator zorgt voor voldoende ventilatie in huis. De Optima zorgt daarom niet alleen voor energiezuinig warm tapwater, maar ook voor een gezond binnenklimaat.

Hernieuwbare energie

Tijdens het nachttarief produceert deze warmtepompboiler warm water tot 62°C. Het is mogelijk om met behulp van een elektrisch element het water op te warmen naar 85°C. Dit maakt deze boiler daardoor maar liefst drie keer zuiniger dan een elektrische boiler.

De Optima warmtepompboiler pas je toe in appartementen met natuurlijke ventilatie (ventilatietype C), waar warm tapwater gerealiseerd wordt door middel van een elektrische boiler. Ook in wooneenheden waar gastoevoer ontbreekt, is de Optima uitermate geschikt.

Natuurlijke ventilatie warmtepompboiler

Natuurlijk ventileren: roosters in ramen en gevels verzorgen de luchttoevoer. Afzuigventielen in keuken, badkamer en toilet zuigen vervolgens de vervuilde en vochtige lucht af. Mechanische ventilatie (mv-box) zuigt daarnaast de warme lucht af. De Optima warmtepompboiler wint warmte terug. Deze teruggewonnen warmte kan vervolgens weer ingezet worden om warm water te leveren.