StralendWARM in nieuwbouw Isabellaveld Vught

Duurzame verwarming met warmtepomp in koop- en huurwoningen zonder koudeval

Image link

In het kort:

  • Opdrachtgever: Woningstichting Charlotte van Beuningen / Van der Heijden bouw en ontwikkeling 
  • Gerealiseerd door: Van der Heijden bouw en ontwikkeling / Bevers Installatietechniek
  • Jaar: 2020
  • Product: StralendWARM met Modul-AIR


In 16 nieuwe koopwoningen en 10 huurwoningen in de wijk Isabellaveld in Vught zorgt StralendWARM voor comfortabele verwarming en ventilatie met hergebruikte energie. Van der Heijden bouw en ontwikkeling realiseerde in deze wijk 53 gasloze woningen. 

Voor de 16 koopwoningen koos het bedrijf voor StralendWARM met de Modul-AIR warmtepomp zonder buitenunit van Inventum Technologies. Woningstichting Charlotte van Beuningen werd ook enthousiast over dit slimme energiesysteem dat ventileren en verwarmen combineert. De corporatie liet het daarom ook installeren in 10 nieuwe huurwoningen in deze wijk.

“Dit was een geweldig project om te bouwen: van het winnen van de prijsvraag tot het opleveren van de woningen. De samenwerking met Inventum was constructief en erg prettig.”

- Lauran van Poppel, projectontwikkelaar Van der Heijden

Toekomstbestendige oplossing

De 26 woningen hebben een inhoud tussen 400 en 450 m3 . In alle woningen is StralendWARM toegepast. Inventum Technologies ontwikkelde dit samen met Movair en Henrad/Stelrad. De bijbehorende Modul-AIR warmtepomp is geplaatst met een 150 liter MAXTANK boiler. 

Op de eerste verdieping worden de drie slaapkamers verwarmd door elektrische radiatoren en per woning liggen er 12 PV-panelen op het dak. Bij de koopwoningen hebben de kopers zelf het aantal PV-panelen bepaald. De laatste woningen met StralendWARM zijn eind april 2020 opgeleverd. 

Lauran van Poppel, projectontwikkelaar Van der Heijden: “Dit was een geweldig project om te bouwen: van het winnen van de prijsvraag tot het opleveren van duurzame, toekomstbestendige woningen met een Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van 0,4 of lager. De samenwerking met Inventum was constructief en erg prettig!”

Image link

Keuze StralendWARM voor Isabellaveld Vught

De totaaloplossing StralendWARM is het alles-in-één systeem voor comfortabele verwarming en ventilatie. De energie uit de ventilatielucht wordt efficiënt hergebruikt voor verwarming en warm tapwater door de warmtepomp.

Van der Heijden was sterk overtuigd van de keuze voor StralendWARM in Isabellaveld, want het bedrijf kende het systeem al van een ander project. Ook al was dat toen nog niet opgeleverd en waren er nog geen concrete cijfers en ervaringen van bewoners. Toch was dit geen probleem voor Van der Heijden: zij geloven in dit concept voor duurzame verwarming en ventilatie en hebben dit daarom toegepast in deze nieuwbouwwoningen.

Image link

Tevreden bewoners

De bewoners zijn tevreden over hun woning. De woning is goed geïsoleerd en wordt duurzaam verwarmd en geventileerd. Dit alles draagt bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat. 

De bewoners van de koopwoningen noemen één nadeel: door de ventilerende kozijndorpel aan de achterzijde van het huis konden er geen openslaande deuren naar de tuin geplaatst worden. De optie is uiteraard bekeken, maar de dorpel moet minimaal 1,5 meter breed zijn. Dat kon alleen bij de ramen aan de achterkant, aan de voorzijde van de woning was dit geen optie. 

Toch heeft dit de bewoners niet weerhouden van de koop: voor de start van de bouw waren alle koopwoningen verkocht.

 

Meer weten over StralendWARM of onze andere warmtepompen?

Wil je meer weten over StralendWARM? Op deze pagina lees je meer over deze totaaloplossing voor duurzame energie. Of bekijk hier het overzicht van al onze warmtepompen.

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op.