StralendWARM geeft huurwoningen Nijnsel en Olland warmte

Dit compacte energiesysteem zorgt voor 18 energieneutrale woningen

Image link

In het kort:

  • Opdrachtgever: woningcorporatie Woonmeij
  • Gerealiseerd door: Van der Heijden bouw en ontwikkeling / Bevers Installatietechniek
  • Jaar: 2020
  • Product: StralendWARM met Modul-AIR All-E


In de Noord-Brabantse kerkdorpen Nijnsel en Olland zijn 18 energieneutrale huurwoningen gerealiseerd. Deze zijn uitgevoerd met StralendWARM, het alles-in-één systeem dat warmte duurzaam opwekt met hergebruikte energie.

StralendWARM van Inventum Technologies is gekozen omdat het betaalbaar, betrouwbaar én comfortabel zorgt voor verwarming en warmwatervoorziening met de gasloze warmtepomp Modul-AIR All-E. Woningcorporatie Woonmeij bouwde de woningen met Van der Heijden bouw en ontwikkeling.

“Nog geen uur na de oplevering stonden de eerste bewoners al te wachten om hun nieuwe huis te betreden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt!”

- Lauran van Poppel, projectontwikkelaar Van der Heijden

StralendWARM in Nijnsel en Olland

StralendWARM is het compacte alles-in-één systeem waarmee de woningen in Nijnsel en Olland zijn uitgerust. Hergebruikte energie uit de ventilatielucht zorgt efficiënt voor verwarming en ventilatie.

Inventum Technologies ontwikkelde het systeem samen met Movair en Henrad/Stelrad: de gefilterde buitenlucht komt via de ventilerende onderdorpel (Movair) de woning in. Ecoradiatoren (Henrad/Stelrad) verwarmen de lucht voor zodat het op aangename temperatuur de woning in komt. De bijbehorende Inventum Technologies warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning.

De woningen in Nijnsel en Olland hebben een inhoud van 380 m3. Mede door wens voor compactheid is gekozen voor de warmtepomp Modul-AIR All-E met de 150 liter MAXTANK in de technische ruimte, waardoor er op zolder ruimte is voor opslag.

Image link

Enthousiaste bewoners

In juni 2019 is gestart met de bouw en in januari 2020 zijn de woningen opgeleverd, er waren weinig tot geen opleverpunten. StralendWARM werkte meteen zoals het moest werken.

“Nog geen uur na de oplevering stonden de eerste bewoners al te wachten om hun nieuwe huis te betreden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, aldus Lauran van Poppel, projectontwikkelaar bij Van der Heijden. Ook opdrachtgever Woonmeij is enthousiast over dit duurzame energiesysteem.

Image link

Nog meer oplossingen voor duurzame energie 

Naast het StralendWARM-systeem voor comfortabel verwarmen en ventileren zijn er meer duurzame keuzes gemaakt in deze nieuwe woningen. Zo zijn ze voorzien van een douche warmteterugwinsysteem dat het aanvoerwater opwarmt met het afvoerwater uit de douche. Voor de verwarming van de twee slaapkamers is gekozen voor stralingsverwarmingspanelen. Die kunnen de bewoners aanzetten op het moment dat zij hun slaapkamer willen verwarmen. Ook liggen op de daken per woning ongeveer 12 PV-panelen die de energie leveren.

 

Meer weten over StralendWARM of onze andere warmtepompen?

Wil je meer weten over StralendWARM? Op deze pagina lees je meer over deze totaaloplossing voor duurzame energie. Of bekijk hier het overzicht van al onze warmtepompen.

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op.