Warmtepompen

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Een warmtepomp is een slimme, zuinige en bewuste keuze. En besparen op CO2 geldt niet alleen bij nieuwbouw. Maar ook in de bestaande bouw is het verbeteren van de energieprestatie belangrijk. Zoek je een kostenefficiënte oplossing? Dan is Inventum jouw partner op het gebied van warmtepompen, zowel hybride als all-electric, en warmtepompboilers.

Warmtepompen: van hybride tot all-electric

De warmtepompen van Inventum zijn ventilatiewarmtepompen, die de woning verwarmen door het terugwinnen van de energie uit de ventilatielucht. Daarnaast ventileren onze warmtepompen woningen 24 uur per dag, waardoor een gezond binnenklimaat ontstaat. De warmtepompen zijn zowel hybride als all-electric te verkrijgen, waardoor je bespaart op je CO2-uitstoot én de energierekening daalt.

De aanschaf van een ventilatiewarmtepomp van Inventum is extra aantrekkelijk door de subsidiemogelijkheden.

Onze ventilatiewarmtepompen

  1. Modul-AIR: eenvoudig uit te breiden van hybride naar all-electric
  2. Modul-AIR Red: all-electric ventilatiewarmtepomp
  3. Modul-AIR Blue: all-electric ventilatiewarmtepomp met unieke koelfunctie
  4. Spaarpomp: hybride ventilatiewarmtepomp
  5. Ecolution Solo en Combi: hybride en all-electric ventilatiewarmtepomp

Ventilatietype C en D

Er zijn woningen met ventilatie C of D (ook wel balansventilatie). Bij mechanische ventilatie, ook wel ventilatietype C, wordt er lucht uit de woning afgevoerd. Frisse lucht komt binnen door een ventilatierooster. Balansventilatie is een vorm van mechanische ventilatie. De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vervuilde binnenlucht wordt geregeld door twee mechanische ventilatoren. Hierdoor zijn raam- en muurroosters overbodig.

Met de GreenComfort en ClimateControle module hebben we ook een duurzame oplossingen voor woningen met balansventilatie. Deze modules worden eenvoudig gecombineerd met onze Modul-AIR, Modul-AIR Red of Modul-AIR Blue ventilatiewarmtepompen.

Warmtepompboiler

Onze Optima is een elektrische warmtepompboiler met gelijkstroomventilator. Verwarming vindt plaats door het benutten van restwarmte uit de ventilatielucht. Een ingebouwde ventilator zorgt voor voldoende ventilatie in huis. De Optima zorgt hiermee niet alleen voor energiezuinig warm tapwater, maar dus ook voor een gezond binnenklimaat.