Warmtepompen

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Een warmtepomp is een slimme, zuinige en bewuste keuze. En besparen op CO2 geldt niet alleen bij nieuwbouw. Ook in de bestaande bouw is het verbeteren van de energieprestatie belangrijk. Zoek je een kostenefficiënte oplossing van hybride tot all-electric? Dan is Inventum jouw partner op het gebied van (hybride) ventilatiewarmtepompen, lucht/water warmtepompen en warmtepompboilers.

De ventilatiewarmtepomp van hybride naar All-E

De Ecolution ventilatiewarmtepomp ventileert de woning en zorgt voor frisse, gezonde en verse lucht. Hij wint alle warmte terug uit de ventilatielucht. Er zijn meerdere versies van de Ecolution: de solo en combi. En de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp. Deze warmtepomp is eenvoudig uit te breiden van hybride naar All-E. Daarnaast is deze nog compacter dan de Ecolution. En voor warmteterugwinning met balansventilatie combineer je de Modul-AIR met de GreenComfort module.

Alles-in-één energiezuinige oplossing: de Modul-AIR Red

De Modul-AIR Red is een lucht/water ventilatiewarmtepomp die ventilatielucht als energiebron gebruikt. Voor de aandrijving van de ventilatiewarmtepomp is daarnaast alleen elektriciteit nodig. Daarnaast heeft deze ventilatiewarmtepomp geen buitenunit.

 

De hybride ventilatiewarmtepomp: Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een hybride ventilatiewarmtepomp. Dat betekent dat hij werkt op elektriciteit. Hij vervangt de ventilatiebox en werkt in combinatie met bijna iedere cv-ketel. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, dan springt de cv-ketel even bij. De Spaarpomp is compact, kan eenvoudig worden geïnstalleerd, heeft geen buitenunit en bespaart gas.

Inventum lucht/water warmtepomp

De Inventum lucht/water warmtepompen zijn geschikt voor zowel renovatie als voor nieuwbouw en in verschillende typen beschikbaar. Zoals een monoblock, een split-uitvoering en een combitoestel met 200 en 260 liter buffer, allemaal in het bereik van 4 tot 24 kW. Deze warmtepompen zijn uit te breiden met de Inventum boilers en werken met de meest voorkomende radiatoren, vloerverwarmingssystemen en  convectoren. Voor iedere type woning dus een oplossing.

Optima ventilatiewarmtepompboiler

De Optima is een elektrische ventilatiewarmtepompboiler met gelijkstroomventilator. De verwarming vindt plaats door het benutten van restwarmte uit de ventilatielucht. De ingebouwde ventilator zorgt voor voldoende ventilatie in huis. De Optima zorgt hiermee niet alleen voor energiezuinig warm tapwater, maar dus ook voor een gezond binnenklimaat.

Subsidiemogelijkheden

De aanschaf van een ventilatiewarmtepomp van Inventum is extra aantrekkelijk door de subsidiemogelijkheden. In combinatie met de besparing op je energierekening wordt daardoor de terugverdientijd van de investering nu een stuk korter.