54 woningen StralendWARM concept in Middenmeer

Middenmeer was 10 september 2019 het decor van een zeer duurzame ‘mijlpaal’. Wooncompagnie en Trebbe boorden de eerste palen voor de 54 gasloze sociale huurwoningen in hartje Middenmeer. De plannen maken deel uit van de laatste fase van de herstructurering van Middenmeer, die het dorp een ware boost moet geven.
Betaalbaarheid staat bij Wooncompagnie sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Zij willen huurders de beste woning bieden, tegen de laagst mogelijke prijs. Wooncompagnie ziet dit project ook als een investering van maatschappelijk belang en is er trots op dat zij deze uiterst ‘groene’ sociale huurwoningen samen met aannemer Trebbe mogen realiseren.

Over de woningen

De woningen, ontworpen door Hans Been Architecten, verrijzen aansluitend op drie verschillende locaties; Prof. Lorentzstraat, Kanaalweg en Dr. Lovinkstraat in Middenmeer. De woningen zullen worden verwarmd door middel van een ventilatiewarmtepomp. Voor het koken en andere zaken wordt elektriciteit gebruikt. Gasloos wonen heeft als groot voordeel dat de uitstoot van CO2 flink wordt verlaagd. Dat er vraag naar betaalbare sociale huurwoningen is, dat bleek wel tijdens de woonmanifestatie. De animo was groot. Door de grote diversiteit en lage huurprijzen zijn de woningen voor een brede doelgroep geschikt.