6 energieneutrale pilotwoningen

In opdracht van Woonbedrijf heeft Groenen Bouw & Onderhoud een proefblok met 6 energieneutrale woningen opgeleverd. De woningen zijn voorbereid op gasloze energievoorziening met nul op de meter. De proefwoningen vormen een aanloop naar het renoveren van 202 woningen, welke Woonbedrijf vóór 2035 volledig energieneutraal wil hebben. Het complete project zal in fases worden uitgevoerd.
Het dak en de gevels van de woning worden geïsoleerd. Er zijn dikke isolerende panelen op de voor- en achtergevel, nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas en nieuwe deuren geplaatst. Ook liggen er 6 of 12 zonnepanelen op het dak.

Hybride-systeem voor verwarmen

Voor energiezuinige mechanische ventilatie in combinatie met verwarmen, zijn de woningen uitgerust met een ventilatiewarmtepomp. Afgevoerde ventilatielucht wordt hierbij weer gebruikt om de woning te verwarmen. Het vormt een hybride-oplossing met de bestaande HR-ketel en kan eenvoudig naar een all-electric systeem gebracht worden in combinatie met een boilervat. Zo zijn de woningen helemaal voorbereid op gasloze energie.