Ventilatie

Het RIVM stelt dat een goede ventilatie van belang is voor een gezond binnenklimaat. Niet alleen om de vervuilde lucht in je woning te vervangen door verse lucht, maar ook voor je gezondheid. Je merkt het nauwelijks: de binnenlucht is zonder ventilatie 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Dat wil je niet toch?

Goede Ventilatie van belang

Het belang van ventileren

Ventilatie is dus belangrijk voor een gezonde woning en gezond binnenklimaat. Je wilt immers niet dat de luchtkwaliteit binnen slechter is dan buiten. Helaas is het openen van ramen en deuren niet voldoende. Want, zodra je deze sluit, kan de vervuilde lucht niet meer weg. Door te ventileren ventilatie zorg je ervoor dat de vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse lucht non-stop de woning in wordt geblazen.

 

gezond binnenklimaat

De oplossing? Een ventilatiewarmtepomp

Met een ventilatie warmtepomp ventileer je de woning optimaal. De vervuilde lucht wordt uit de woning gezogen, waarbij de energie hieruit wordt gehaald. Met deze energie verwarmt de Inventum Modul-AIR ventilatiewarmtepomp de woning en zorgt deze ervoor dat je warm water hebt. Een complete, duurzame oplossing dus. Want, naast een goed geventileerde woning heb je ook een comfortabel warm huis.

Balansventilatie? Kies voor de GreenComfort module

Door de Modul-AIR te combineren met de GreenComfort module heb je ook voor woningen met balansventilatie dé duurzame oplossing voor verwarming en ventilatie. Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten gevoerd.

Comfortabele ventilatie met de GreenComfort module

Bij warmtevraag helpt de GreenComfort de vloerverwarming met het opwarmen van de woning. De bewoner merkt snel het verschil door de inblaas van deze warme lucht en ervaart comfort. Daarnaast kan een normale WTW maximaal 16,2°C bereiken en heeft de GreenComfort een bereik tussen 17°C en 25°C.

Goede Ventilatie van belang: Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Lees de blog
Goede Ventilatie van belang: Gezonde en warme woning zonder verlies van comfort

Gezonde en warme woning zonder verlies van comfort

Lees de blog
Goede ventilatie van belang

Warm en comfortabel (maar dan zonder schimmels en bacteriën)

Lees de blog