Volledige oplossingen

Ga voor duurzame verwarming van je woning met een volledige warmtepomp. Oftewel: verwarm je hele woning of appartement zonder aardgas. Ook zorgt deze warmtepomp voor het warme water. De all-electric warmtepomp doet dus hetzelfde als jouw cv-ketel, alleen dan op een veel duurzamere manier en met 30% tot 45% minder CO2-uitstoot.

De all-electric warmtepompen van Inventum werken op basis van ventilatielucht en zijn geschikt voor (bijna) alle woningen en appartementen met mechanische ventilatie. Hoe werkt dit? De ventilatiewarmtepomp vervangt de mechanische ventilatiebox. Via afzuigventielen in de keuken, toilet en badkamer wordt de vervuilde lucht afgevoerd. Uit deze lucht wordt de energie gehaald, waarmee de woning wordt verwarmd en het warme water wordt verzorgd. Daarnaast ventileert de ventilatiewarmtepomp jouw woning of appartement ook. Hierdoor creëer je een gezond én comfortabel binnenklimaat.

Modul-AIR met GreenComfort module

De Modul-AIR is een ventilatiewarmtepomp van Inventum. Naast verwarming en warm water zorgt deze oplossing er ook voor dat jouw woning optimaal geventileerd is. Deze warmtepomp is geschikt voor woningen en appartementen met ventilatietype C en D.

Bij woningen met ventilatietype D combineer je de Modul-AIR met de GreenComfort module. De GreenComfort werkt samen met de Modul-AIR. Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten gevoerd.

Bij warmtevraag helpt de GreenComfort de vloerverwarming met het opwarmen van de woning. De bewoner merkt snel het verschil door de inblaas van deze warme lucht en ervaart comfort. Daarnaast kan een normale WTW maximaal 16,2°C bereiken en heeft de GreenComfort een bereik tussen 17°C en 25°C. En in tegenstelling tot een WTW met kruisstroomwisselaar scoort de GreenComfort van Inventum wel goed in BENG 3. Dit komt omdat er door het gebruik van de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp een grote bijdrage aan hernieuwbare energie is.

Modul-AIR Red met ClimateControle

De Modul-AIR Red is een ventilatiewarmtepompen die ventilatielucht als energiebron gebruikt en geschikt is voor woningen tot 160 m2. Er is alleen elektriciteit nodig voor de aandrijving van de ventilatiewarmtepomp. Het elektriciteitsverbruik is laag door het gebruik van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen precies afstemt op de warmtevraag in de woning.

In de Modul-AIR Red maken we gebruik van het toekomstbestendige koudemiddel R32, welke een positieve invloed heeft op de inzet van warmtepompen. Het is namelijk veel minder belastend voor het milieu. Daarnaast heeft R32 een hoge energie-efficiëntie waardoor er maar een kleine hoeveelheid R32 koudemiddel nodig is. R32 heeft ook een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 675 en het ozonafbrekend vermogen (ODP) van R32 is nul.

De Modul-AIR Red met ClimateControl module bij ventilatietype D zorgt ervoor dat de woning op een koude winterdag snel verwarmd is. Ongeacht het weer buiten zorgt de Modul-AIR Red voor een gezond binnenklimaat mét behoud van comfort.

Inventum Ecolution Modul-AIR 't Ven. Veilig en vertrouwd.

’t Ven: duurzaamste wijk in Eindhoven

Lees meer
Modul-AIR met GreenComfort in Someren 2

Modul-AIR met GreenComfort: probleemloos, geluidsstil en makkelijk te installeren

Lees meer
Impressie-eiken-en-iepenstraat_klein

Van sloop tot toekomstbestendige woningen met StralendWARM

Lees meer
Woningen voor vandaag en morgen met StralendWARM in Isabellaveld.

Woningen voor vandaag en morgen met StralendWARM

Lees meer