Webinar: “Ventilatielucht als hernieuwbare bron met BENG 3”

We nemen je in drie kwartier stap voor stap mee in hoe je ventilatielucht gebruikt als hernieuwbare bron in BENG 3. Kom je aan boord?

Bij het bouwen van nieuwe woningen moet je voldoen aan de regelgeving op het gebied van energieverbruik. Dus ook aan BENG 3, dat gaat over hoeveel hernieuwbare energie er gebruikt wordt in de woning.

Hernieuwbare energie uit ventilatielucht

Eerder werd er in de NTA 8800 gesteld dat alleen energie afkomstig uit natuurlijke energiebronnen hernieuwbare energie is. Door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en NEN is echter vastgesteld dat ook uit ventilatielucht hernieuwbare energie gehaald kan worden. Vanaf januari 2021 wordt dit dan ook aangepast in de tekst van de NTA.

Webinar “Ventilatielucht als hernieuwbare bron met BENG 3”

Tijdens het webinar “Ventilatielucht als hernieuwbare bron met BENG 3” beantwoorden collega’s David Hoogvliet en Richard Vermeeren alle vragen rondom BENG 3 en ventileren.

  • Hoe wordt ventilatielucht ingezet als hernieuwbare bron in de NTA8800?
  • Voldoen de ventilatiewarmtepompconcepten van Inventum aan de BENG 3 eisen?
  • Koudeval door de ventilatiewarmtepomp: feit of fabel?
  • Wat doet ventilatielucht als hernieuwbare bron voor de energierekening en het comfort in de woning?

En hoe maak je de berekeningen met onze oplossingen in NTA 8800? David en Richard nemen je stap voor stap mee in hoe ventilatielucht in de rekentools moet worden ingevuld.

Meld je direct aan, zodat jij straks ook helemaal op de hoogte bent van BENG 3.

Wanneer?
Donderdag 25 maart 2021

Hoelaat?
14:00 tot 14:45 uurJe ontvangt een week voor de webinar een e-mail met meer informatie over de deelname aan het webinar.

Over de sprekers

David Hoogvliet is Technisch Productmanager en dé BENG 3-expert binnen Inventum. Hij kan je alles vertellen over de laatste ontwikkelingen rondom BENG 3 en BENG 3 in combinatie met de duurzame oplossingen van Inventum.

Richard Vermeeren is werkzaam als Business Developer. In zijn rol zoekt hij actief de samenwerking op met energieadviseurs en ingenieursbureaus om de verduurzaming van Nederland vorm te geven. Samen met David beantwoordt hij ook al jouw vragen op donderdag 14 januari 2021.

Gezonde en warme woning zonder verlies van comfort